Dæksøgemaskine Forhandlersøgning

Nyheder

Toyo Tires deltager i Africa Eco Race

4. jan. 2024

Toyo Tires samarbejder med sin distributionspartner i Ungarn, AKH om at sponsorere László Bunkoczi, som deltager i den 15. Udgave af Africa Eco Race. Bunkoczi vil stille op i Rally Raid-kategorien i Monaco den 30. december. Efter at være taget over til Marokko næste dag, vil Africa Eco-løbet køre over 6.000 km gennem Marokko, Mauritanien og Senegal, inden det når slutningen i den historiske by i Dakar den 14. januar.

László Bunkoczi vil køre i en modificeret Isuzu D-Max udstyret med de nyligt udviklede Toyo Tires Open Country ATIII i størrelsen 265/60 R18. Bunkoczi er en ørkenkører med bred erfaring, som først deltog som med-fører i 2004. Siden da har han opnået over 200.000 km racerløb. Han deltager i dette års Africa Eco-løb sammen med sin 15-årige søn som med-kører til at guide ham gennem klitterne i det afrikanske terræn. Da de kommenterede deres valg af dæk inden løbet startede, sagde Bunkoczi". Vi har tiltro til, at disse dæk vil holde til de strenge forhold og bære os til slutningen i Dakar."

Africa Eco Race er ikke ligesom andre rallyer. Organisatorerne fremmer miljøbevisthed og integrerer ansvarlig behandling af naturen i rallyets struktur. Nogle af organisatorernes køretøjer er drevet af solenergi og løbsdeltagerne opfordres til ikke at efterlade et ”spor af ødelæggelse” bag sig. Desuden samarbejder de med lokale virksomheder i stedet for europæiske sponsorer. Siden 2014 og i de følgende år har Africa Eco Race været involveret i Million Tree-projektet i Nouakchott. Som en del af dette projekt vil der blive plantet en million træer på 2.000 ha land rundt om byen Nouakchott.

Siden 2015 har organisatorerne og deltagerne i Africa Eco Race sponsoreret den humanitære Meoni Foundation ejet af motorcykelkøreren Fabrizio Meoni, som døde i en ulykke i 2005. I 2018 begyndte Africa Eco Race at supportere World Association of Children’s Friends (AMADE) hvert år. AMADE er en velgørenhedsorganisation grundlagt i 1963 af Prinsesse Grace af Monaco for at støtte udvikling, undervisning og sundhed hos børn verden over. Den har blandt andet status som rådgivende organisation for UNICEF og UNESCO. Som en del af samarbejdet med AMADE, transporteret lastbilerne, der er involveret i AER primært solenergilamper fremstillet i Burkina Faso, som skal erstatte petroleumslamperne, der tidligere var udbredt i Afrika syd for Sahara. Solenergilamperne kan købes på forhånd hos rallyet, individuelle deltagere, rallypartnere, medlemmer af rally-organisationen og aller andre interesserede for 20 euro, og vil blive leveret gratis til skoler nær AER-ruten i Mauritanien og Senegal.

I 2020-udgaven deltog Marcelina Zawadzka som fører i lastbilklassen i samarbejde med Caritas Polen, leverede mælkepulver til syge og underernærede senegalesiske børn [19] Det samme år donerede rallydeltagerne over ti tusind Euros til AMADE.